Vragen?

De veel gestelde Vragen en Antwoorden

Mocht uw boeking door Covid gerelateerde oorzaken niet doorgaan dan hanteren wij onze specifieke Covid annulering garantie. U kunt uw boeking, tot 30 dagen voor uw vertrekdatum annuleren met terugstorting van uw aanbetaling minus €250. Van 30 tot 15 dagen het aanbetaalde bedrag minus €350. De terugbetaling zal geschieden binnen 10 werkdagen na aankondiging annulering per email. Van 15 dagen of minder voor uw vertrekdatum bent u de gehele reissom verschuldigd.
 Natuurlijk kunt u vragen om de boeking te verschuiven naar een latere periode. Wij zullen uiteraard ons best hiervoor doen. Bij niet Coivid gerelateerde gevallen  hanteren onze standaard voorwaarden. Zie hiervoor onze huurvoorwaarden op deze site.
Het mag duidelijk zijn dat, indien wij vanwege Corona maatregelen niet aan onze verplichtingen kunnen voldoen, dus geen Camper kunnen leveren, wij de gehele reissom binnen 10 werkdagen zullen terugstorten.

U boekt een goedkope vlucht vanaf Eindhoven (RyanAir) en een paar uur later staat u op het vliegveld van Bologna. Hoe relaxt is dat? Kijk voor een uitgebreide beschrijving op de pagina: Hoe komt u bij ons?

Natuurlijk, de camper is All risk of Casco zoals ze dat ook wel noemen, verzekerd. Uw eigen risico per gebeurtenis is maximaal de hoogte van de borg. Tevens er een Pech en Wegsleep hulp door ons geheel verzorgd en verzekerd. Onze gratis meegeleverde Europaservice met als aanvulling Kampeerauto service Buitenland zorgt ervoor dat u geen reis en kredietbrief IRK meer hoeft af te sluiten. Als u wenst kunt u natuurlijk eventueel op eigen initiatief een reis en/of annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste campers zijn voorzien van twee Propaan gasflessen om te koken, verwarmen en te koelen. In de zomer is er 1 volle gasfles van 11 KG aanwezig. Ga ervan uit dat een gastank bij normaal gebruik 4-6 weken meegaat. Als u langer dan 3 weken met de camper op vakantie gaat, zorgen wij voor een gratis 2e gasfles.  Deze worden gebruikt voor warm water, extra koeling koelkast en verwarming van warm water en evt. verwarming van de camper.  In de winter heeft u 2 of 3 gasflessen nodig per 2 weken. In de winter verhuren we de wintercampers en hebben de ervaring dat een fles ca. 1 week meegaat (afhankelijk van de buitentemperatuur. In dit voorbeeld gaan we uit van -10 graden celcius en de verwarming op de lage stand).
CONCLUSIE: Bij niet winter gebruik en een vakantie van twee tot drie weken heeft u voldoende aan de twee flessen die in de Camper zitten en kost u dit dus niets extra.

Uiteraard hanteren wij een terugbetalingsregeling zoals in de markt gebruikelijk is en in onze voorwaarden staan. Verder adviseren wij u voor dergelijke gevallen een Reis en Annuleringsverzekering. Die zal in normale gevallen u schadeloos stellen. Ook indien u uw reis onvoorzien zou moeten afbreken. 

Stuur een mail naar info@camper4rent.nl met de reden van annulering. Nadat uw boeking is geannuleerd, ontvangt u een annuleringsbevestiging plus-nota volgens de voorwaarden zoals die staan in onze voorwaarden. Deze documenten kunt u gebruiken om de annuleringskosten bij uw verzekeraar te claimen, mits de reden onder de hun voorwaarden valt natuurlijk. Kijk hiervoor in de Voorwaarden van uw annuleringsverzekering.

Om failliet te gaan moet je schuldeisers hebben. Die kunnen jou failliet laten verklaren wanneer je niet aan jouw verplichtingen voldoet. Wij hebben geen leningen en dus geen schulden en dus geen schuldeiser en kunnen dus ook niet failliet verklaard worden. Zo simpel is dat. Wel zo rustgevend, toch.
Tevens is het bedrijf dat eigenaar van Campers is, losgekoppeld van ons als verhuurders. Indien er iets zou zijn met het bedrijf dat eigenaar is van onze huur Campersverhuurder dan zit uw geld niet in die organisatie en kunnen wij de Campers gewoon ergens ander huren.U loopt dus geen enkel risico.

Soms krijgen wij vragen over een garantie fonds.  Wij zitten in Italie en kunnen ons daarom niet aansluiten bij een dergelijk fonds. Dat is feitelijk ook niet nodig, zoals hierboven beschreven. Wij doen dit al vanaf 2006.
Verder kun je ons gewoon Googlen en zien dat wij in (Hoorn-Zwaag N.H.) Nederland jarenlang een Makelaardij en Hypotheek (Fulco is Erkend Hypotheek adviseur) bureau hadden. Verder hebben wij gewoon een Italiaans BTW (IVA) nummer en een vast adres welke ook op onze site staat.

Onze Huurvoorwaarden kunt u in het Menu onder Over Ons en hier vinden: Huurvoorwaarden

U loopt nooit meer risico dan uw aan borg heeft betaald. De Borg is 1000,- euro dat is conform de Markt. Maar waar komt dit nu in de praktijk op neer? Wel, onze ervaring is dat vrijwel de meeste schades zo tussen de 100 en 200 euro zijn en soms nog minder. Vaak zijn het krassen aan Bumper en spiegels. De hele borg in houden  komt eigenlijk haast nooit voor. Het prettige voor u is dat wij u graag, net als veel van onze andere huurders, terug zien voor een volgend jaar. De communicatie gaat met ons, gewoon in het Nederlands.
Wist u eigenlijk dat, indien u ergens een Borg afkoop verzekering afsluit, u evengoed een eventuele schade moet betalen. Vervolgens moet u bij de Verzekeraar uw geld dan weer terug zien te krijgen. Niet echt relaxt, aangezien zij er vaak op uit zijn om zo min mogelijk uit te keren. 
Het beste werkt nog altijd om onze Tips over wat wel en niet te doen ter harte te nemen en zo gewoon helemaal geen schade te maken. Wij besteden bij de aflevering daar altijd voldoende aandacht aan.
Degenen dan gewoon goed opletten, brengen hun Camper gewoon netjes terug en gaan vrolijk weer terug.
Wist u dat op al onze Campers een achteruitrijd-Camera zit? Als u goed oplet hoeft het daar dus echt niet meer mis te gaan.

Natuurlijk, lijkt ons heel verstandig. Er kan altijd iets gebeuren waardoor u de reis niet kunt maken. Dit kunt u gewoon bij uw verzekeraar in NL doen.

Ga naar Contact en stuur ons een e-mail om uw vraag alsnog beantwoord te krijgen.

Natuurlijk mag uw hond ook mee. Wij vragen slechts een paar tientjes extra schoonmaakkosten hiervoor.